ABC Traprenovatie Gent: scherp geprijsd vakwerk!
Zoekt u een vakman voor een traprenovatie of nieuwe trap? De specialisten helpen u graag!
Trappen Gent
Een trap gaat over het algemeen lang mee, maar zal na een jaar of 20 wel gerenoveerd moeten worden om de kwaliteit te behouden. Vloerbekleding en houten treden zullen bovendien na verloop van tijd verslijten, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Voor de traprenovatie krijgt u de keus uit een groot aantal mogelijkheden, waaronder het bekleden van de trap met diverse materialen, het aanpassen van de trapleuning of het veranderen van de gehele trapsoort. Voor mensen met een ruim tot beperkt budget: er is altijd een (kleine) traprenovatie mogelijk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de traprenovatie bij u thuis? Wilt u meer weten over de kosten? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. U krijgt spoedig enkele offertes op maat toegestuurd van menig trappenmaker uit Gent.
Kom in contact met een erkend trappenmaker
Wij begrijpen dat het lastig is om te bepalen in welke staat uw trap verkeert, en welke mogelijkheden er zijn voor het herstellen van uw trapleuning. Daarom brengen wij u met alle plezier in contact met een trappenmaker uit ons netwerk in Gent. Alle vakmannen die zich bij ons hebben aangesloten beschikken over een ruime ervaring binnen het vakgebied, en laten zich regelmatig bijscholen om zo van de nieuwste technieken op de hoogte te blijven. Of u nu een wenteltrap, zwevende trap of een stalen bedrijfstrap wenst: een specialist draait hier z’n hand niet voor om. Bent u benieuwd naar de opties en prijzen? Vul dan vandaag nog uw wensen nauwkeurig in op het contactformulier en u ontvangt spoedig een aantal vrijblijvende offertes. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken op basis van prijs en voorwaarden. Zo vindt u de trappenmaker die volledig voldoet aan uw wensen.
Traprenovatie, wat zijn de mogelijkheden?
Een trappenmaker kan voor u verschillende klussen uitvoeren op het gebied van een traprenovatie. De eerste, en meest toegepaste, techniek is het opnieuw bekleden van de traptreden. Meerdere materialen worden tegenwoordig gebruikt als trapbekleding, waaronder hout, vinyl, tapijt, en linoleum. Wanneer de oude traptreden niet meer in goede staat verkeren, dan is het een optie om deze te herstellen met behulp van overzettreden. De overzettreden worden over het algemeen van hout gemaakt, waarna u ze kunt laten bekleden met vrijwel alle materialen. Naast het bekleden van de trappen, is het bij een traprenovatie tevens een mogelijkheid om de trapverlichting aan te pakken, of de trapleuning te vervangen. Is de oude trap in slechte staat, en is renoveren eigenlijk niet voldoende? Kijk dan naar de opties voor het plaatsen van een geheel nieuwe trap.
Navigeer op deze pagina naar:
De voordelen van trapbekleding
Zowel houten, als metalen en kunststof trappen kunt u laten voorzien van een trapbekleding tijdens een renovatie. Het opnieuw bekleden van een trap ziet er ten eerste goed uit: u geeft de trap weer een stralend aanzicht. Dit is niet alleen prettig voor bedrijven en winkels, ook particuliere klanten profiteren van een goede uitstraling. Zeker wanneer u op termijn uw woning wenst te verkopen. Een tweede voordeel is dat het beschermen van de treden met behulp van trapbekleding (van laminaat, pvc of vinyl) bijdraagt aan het behoud van de kwaliteit van de trap. De trapbekleding zelf zal slijten, maar de onderliggende constructie niet. Het derde voordeel is hieraan gekoppeld: op het moment dat de traptreden niet slijten, is de kans op val- en glijpartijen ook aanzienlijk kleiner. Het is dit kader wel van belang dat u ook de bekleding op tijd vervangt: een versleten loper is eveneens risicovol.
Trap bekleden met hout
Hebt u bij uw bedrijf in Gent ooit een betonnen of stalen trap laten plaatsen, maar vindt u dit nu een te industriële aanblik bieden? Dan hebt u een ruim assortiment aan materialen waarmee u de betonnen treden kunt overdekken. Eén van deze materialen is hout. Houten overzettreden bieden een warme en authentieke aanblik, en zullen zeker in combinatie met wat hardere materialen als beton, een zeer waardevolle toevoeging aan de uitstraling van uw bedrijfshal vormen. Het aanbrengen van de overzettreden is een precies klusje, waarbij u de ondersteuning van een trappenmaker goed kunt gebruiken. Voor de traprenovatie met houten overzettreden krijgt u de keus uit diverse houtsoorten. Wij werken onder meer met: beukenhout, eikenhout, mahonie, rubberwood, douglashout. Tussen de houtsoorten verschilt de prijs voor het aanpakken van een gesloten trap ongeveer met €500,-. Het is daarom verstandig om op voorhand de kosten voor een traprenovatie met meerdere houtsoorten aan te vragen. Zo krijgt u inzicht in de mogelijkheden binnen uw budget.
Bekleden met laminaat
Naast hout is ook laminaat een geschikt materiaal voor het bedekken van de trap. Het is in meerdere varianten verkrijgbaar: er bestaat HPL en CPL laminaat. De trappenmakers uit ons netwerk in Gent adviseren over het algemeen om te kiezen voor de HPL variant. Deze is iets duurder, maar kent ook een langere levensduur. Het is niet alleen in meerdere kleuren verkrijgbaar, het is tevens een optie om deze aan te schaffen in een houtdesign. Zo krijgt u de aanblik van een houten traptrede, maar dan tegen de prijs voor laminaat.
Voordelen van laminaat als trapbekleding
Laminaat is ten eerste kleurvast en vochtbestendig. Waar eikenhout soms verkleurt na te veel blootstelling aan de zon, hebt u met laminaten vloeren en trappen dit probleem niet. Daarbij komt dat vocht op laminaat geen kringen zal achterlaten, terwijl dit bij sommige houtsoorten wel gebeurt. Een volgend voordeel is dat het vrij eenvoudig is om de laminaten trapbekleding te plaatsen: u lijmt dit in een handomdraai op de ondergrond. Bovendien ‘werkt’ het niet: dit betekent dat het niet uitzet of krimpt naar gelang de temperatuur binnenshuis. Een laatste positief punt waar wij op willen wijzen is het onderhoud van de laminaatbekleding: af en toe stofzuigen en dweilen is voldoende qua onderhoud. Het neemt bovendien geen stof op, wat positief is voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Nadelig aan laminaten trapbekleding is dat er soms krassen ontstaan, en dat er vrij snel sprake is van contactgeluid: dit betekent dat u het goed zult horen als er iemand over de trap naar boven loopt. Daarnaast heeft hout een langere levensduur.
Hoogpolig of standaard tapijt?
Hebt u besloten om tapijt te leggen als bekleding van een stalen, betonnen of houten trap? Dan is een volgende keuze die u dient te maken die tussen een hoogpolig en standaard tapijt. Beide opties hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Zo is een laagpolig model zeer geschikt voor de toepassing bij mensen die moeilijk lopen, en voor een ieder die hoge eisen stelt aan hygiëne en reiniging.
Een hoogpolig tapijt is daarentegen weer zeer geschikt voor gebruik bij kleine kinderen (ze zullen zachter vallen), en wanneer u het belangrijk vindt om het geluid van voetstappen op de treden te dempen. Een hoogpolig tapijt voelt over het algemeen ook iets warmer aan. Of u nu kiest voor standaard of hoogpolig tapijt: elke tapijtsoort is in diverse maten, designs en kleuren verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen.
Nieuwe trapbekleding laten aanbrengen?
Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten helpen u graag in Gent.
Linoleum trapbekleding
Een derde materiaalsoort waar wij u graag over willen informeren is linoleum. Linoleum is een natuurproduct dat is gebaseerd op lijnzaadolie, vermengd met kurk en hars op een laag jute. Linoleum is een soort slijtvaste vloerbedekking, die vele toepassingen kent. Het heeft bovendien een grote indrukvastheid. Steeds meer klanten kiezen voor linoleum als trapbedekking omdat het een duurzame oplossing is: bij het verwerken is er sprake van relatief weinig CO2 uitstoot.
Zelf de trap bekleden met linoleum
Op het moment dat u besluit om eigenhandig de traprenovatie af te handelen, dan krijgt u de keus uit drie soorten linoleum: banen, stroken en tegels. Deze zijn met behulp van meerdere technieken te leggen. Wij adviseren om te kiezen voor het zogenaamde kliksysteem. Door middel van dit kliksysteem zorgt u er in een handomdraai voor dat uw traprenovatie is afgerond. Let op! Deze methode is alleen geschikt voor trappen in droge ruimtes. Komt er toch vocht op en tussen de naden van het linoleum? Maak dit dan direct droog. Vocht zorgt voor het rotten van het materiaal.
Laat u een trappenmaker uit Gent de klus afhandelen? Dan zal deze de tegels of stroken op het trapoppervlak lijmen en de naden lassen. U bent dan verzekerd van het beste resultaat.
Trap bekleden met PVC
Een trap overdekken met PVC of vinyl is een volgende oplossing. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Het is een goedkope en vrij gemakkelijke stof om mee te werken, waardoor het ook een relatief goedkope vorm van trapbedekking vormt. Het aanbrengen van PVC is eventueel door u zelf uitvoerbaar. Hiervoor is het belangrijk dat alle treden en stootranden stofvrij, en volkomen glad zijn. Vervolgens is het aan u om elke traptrede voor te bereiden met een primer. Hierop plaatst u vervolgens eenvoudig de meegekregen modeltape in meerdere lagen langs de randen van de traptrede. Hiermee maakt u een soort mal voor het snijden van de PVC. Het plakken van het PVC is het laatste deel van de klus.
En wat is dan vinyl?
Vinyl is eveneens een soort kunststof trapoverdekking. Vinyl is net als laminaat verkrijgbaar in verschillende designs, waaronder een houtdesign. Het grote voordeel van het gebruik van vinyl is de geluiddempende eigenschappen. Door de toepassing van een vinyl trapbekleding voorkomt u dat u overlast ondervindt van rennende voetstappen, door de demping van contactgeluiden. Het aanschaffen van vinyl is iets duurder dan laminaat en PVC, maar het is de iets hogere investering zeker waard. Vraag desgewenst via ons offerteformulier enkele offertes aan van menig trappenmaker uit Gent.
Trapleuning plaatsen
Hoewel veel mensen bij een traprenovatie alleen denken aan het bedekken van betonnen, stalen en metalen trappen, bestaat een renovatieklus uit meer dan dat. Eén van de andere klussen op dit gebied is het vervangen van de trapleuning. Een trapleuning is voor veel mensen alleen een nuttig onderdeel van de trap, maar kan ook een esthetisch onderdeel vormen. Door te kiezen voor een alternatief soort trapleuning, creëert u tegen een laag budget een heel nieuwe sfeer in de gang. Hebt u weinig inspiratie buiten de standaard trapleuningen? Kijk dan eens bij het lijstje dat een trappenmaker uit ons samenwerkingsverband voor u heeft opgesteld. U vindt vast een variant die bij u past. Denk bijvoorbeeld aan een: ronde roestvrij stalen leuning, kunststof knoppen langs de wand, een dik scheepstouw met knopen, oude koperen buis, een boomtak, een hekje met spijlen of een eenvoudige eikenhouten leuning.
Sfeer en veiligheid: trapverlichting
Eén manier om de veiligheid op trappen te verbeteren is door middel van trapverlichting. In het donker kan u niet goed zien waar u loopt, waardoor een misstap zo gedaan is. Het heeft mogelijk pijnlijke gevolgen, daarom is het aan te raden ook bij kleinere trappen gebruik te maken van trapverlichting. Trappenmakers uit Gent installeren de verlichting op diverse manieren. Een mogelijkheid is led-strips onder de traptreden, waardoor het geheel oplicht. Een andere mogelijkheid is het ophangen van spotverlichting aan de wand. Als u deze 15 tot 20 centimeter boven de traptrede monteert dan zal het licht voldoende verspreiden om de gehele traptrede op te lichten.
Wilt u graag iets unieks? Trapverlichting onder de trapleuning ziet er ook erg stijlvol uit.
Trap renoveren met overzettreden
Met het gebruik van overzettreden is het erg eenvoudig om uw trappen te renoveren. Deze kunt u grotendeels op maat aanschaffen in de bouwmarkt en zelf op uw traptreden aanbrengen. De overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Naast hout, laminaat en vinyl is er volop keuze aan kleur, materiaal en formaat. Het is wel belangrijk te onthouden dat de overzettreden vaak nog gedeeltelijk op maat gesneden moeten worden, zeker wanneer u een hoektrap in huis heeft. Dit is een lastig karwei, waar trappenmakers uit Gent ervaren in zijn. Zij snijden of zagen de overzettreden zodanig op maat dat deze perfect aansluiten op de stootboorden.
Traprenovatie: zandstralen
Wilt u uw trappen in een andere kleur verven? Of wilt u de unieke houten elementen in oude glorie herstellen? In beide gevallen zal u de trap moeten schuren. Het schuren is een flinke opgave, omdat de kleine hoekjes maar lastig te bereiken zijn. Laat uw houten trappen daarom professioneel zandstralen. Met deze methode wordt het oppervlak egaal geschuurd en krijgt behandeld hout de natuurlijke kleur terug. Ook nieuwe houten trappen kunt u laten zandstralen. Dit geeft het oppervlak een andere structuur. Het is belangrijk dat u deze traprenovatie overlaat aan een professioneel trappenmaker. Deze gebruikt stelt het straalmiddel en de hoge druk af op het materiaal, zodat beschadigingen voorkomen worden.
Wilt u zeker weten dat de traprenovatie snel & vakkundig wordt uitgevoerd?
Schakel dan een trappenmaker uit ons netwerk in Gent in. Wij zijn u met alle plezier van dienst!
Wat voor nieuwe trap wilt u in de woning?
Zoals wij al eerder beschreven is het mogelijk om een nieuw trapmodel te laten plaatsen. Dit verandert de uitstraling van uw hal enorm! Er is de keuze uit diverse modellen, welke variant het meest geschikt is voor uw woning in Gent is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het beschikbare oppervlak. Wanneer u een kleine hal heeft is een ruime wenteltrap waarschijnlijk geen optie. Wanneer u geïnteresseerd bent in een nieuw trapmodel, laat u dan vooraf goed informeren door een erkend trappenmaker. Deze zal in dat geval vrijblijvend bij u thuis langs komen om u te adviseren over de meest geschikte modellen.
Elegant en subtiel: zwevende trap
Een van de modernste stijlen is de zwevende trap. De traptreden lijken te zweven, doordat ze door middel van onzichtbare metalen beugels in of aan de muur bevestigd worden. Bij de afwerking van de zwevende treden is er keuze uit diverse materialen zoals hout, beton of natuursteen. Om een minimalistische uitstraling te creëren, kiest men er vaak bewust om geen trapleuning te monteren. Wilt u toch graag een leuning voor de veiligheid? Dan is het alleen mogelijk aan de muurkant. Daardoor is de zwevende constructie minder geschikt voor huishoudens met kleine kinderen, of ouderen die slecht ter been zijn. De prijs ligt hoger dan standaard modellen. Reken op een minimale prijs vanaf €5.200,-.
Wenteltrap in huis
Een wenteltrap is één van de meer traditionele modellen. Wenteltrappen worden vaak als een onderdeel van de inrichting en architectuur beschouwd. Bij grotere woningen in Gent is een wenteltrap daarom vaak op maat geproduceerd, zodat het één geheel is met het interieur. Enerzijds is een wenteltrap ruimtebesparend, omdat u vrije ruimte optimaal kan benutten. Anderzijds nemen wenteltrappen juist veel ruimte in beslag, waardoor ze niet in elke woning in Gent passen. Zoals u wellicht kan verwachten is een wenteltrap niet voordelig. Prijzen beginnen vanaf €2.500,-, maar kunnen oplopen tot wel €10.000,.
Bespaar ruimte met een spiltrap
In tegenstelling tot een wenteltrap, draait een spiltrap om één as. Dit betekent dat het in een rondje naar boven loopt, wat een heleboel ruimte bespaart. De spiltrap is erg populair als zoldertrap, omdat het juist geschikt is voor kleinere ruimtes, zoals de hal op de eerste verdieping. Waar u rekening mee moet houden is dat de loopruimte op een spiltrap kleiner is dan op andere modellen. Doordat de traptreden om één as draaien, is de trede aan de kant met de as een stuk smaller. Het is dus lastig elkaar te passeren op de trap. Het trapmodel kost gemiddeld genomen €1.250,-
Wat is een Z-trap?
Er bestaan twee verschillende soorten Z-trappen. Bij de eerste Z-trap draait de trap twee keer, waarvan één keer in elke richting. Van bovenaf gezien lijkt dit op de letter ‘Z’, vandaar de naam. Het grote voordeel hiervan is het ruimtegebruik. In sommige ruimtes is een Z-trap zelfs het enige mogelijke model. Deze trappen laat u eenvoudig op verschillende manieren afwerken, met trapbekleding of overzettreden bijvoorbeeld. Daarnaast bestaan er ook zogeheten Z-treden. Hierbij staan de stootborden schuin op de traptreden. Het voordeel hiervan is dat de bovenste trede niet boven de onderste hangt. Dit is een stuk veiliger dan normale traptreden, omdat uw voeten hier niet aan blijven haken.
Zoldertrap plaatsen
Heeft u nog steeds een vlizotrap naar zolder? Overweeg dan om een trappenmaker in te schakelen voor de plaatsing van een vaste trap. Deze is een stuk veiliger en verhoogt de waarde van de woning. De specialisten uit Gent gaan hierbij uiterst zorgvuldig te werk, waardoor zij nauwelijks rommel achterlaten. In eerste instantie realiseren zij het trapgat. Daarna plaatsen zij de zoldertrap. Dit alles is in slechts 2 tot 4 uur gebeurd, zodat u de zoldertrap direct in gebruik kan nemen. Dit verhoogd de waarde van uw woning, omdat u op deze manier een extra leefverdieping creëert. De zolder zou u kunnen verbouwen naar een slaap- of studeerkamer.
Open of dichte trap?
Welk model u ook kiest, er is altijd de keuze uit open of gesloten traptreden. Welke variant het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Een open trap is vaak minder geliefd bij ouders van jonge kinderen, omdat er de kans bestaat dat zij hier doorheen vallen. Daar staat tegenover dat het wel een stuk eenvoudiger schoon te maken is. Daarbij zorgen open traptreden voor een goede lichtinval, waardoor de trap niet als een blokkade voelt. De ruimte voelt open en ruimtelijk. Daarnaast is het met gesloten traptreden erg eenvoudig om een trapkast te realiseren, zodat u op een eenvoudige wijze meer bergruimte creëert.
Verschillende materiaalsoorten voor een nieuwe trap
Gaat u een nieuwe trap aanschaffen? Dan zal u ook een materiaalsoort moeten kiezen. Dit is van grote invloed op de uitstraling van het geheel, dus het is belangrijk dat u hier goed over nadenkt. Hout geeft een klassieke, warme uitstraling. Stalen of metalen trappen zullen juist moderner en strakker ogen. Wilt u graag gebruik maken van een duurder materiaal, maar staat het beperkte budget dit niet toe? Vraag een trappenmaker uit Gent dan naar de mogelijkheden van trapbekleding. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen om een voordelige, betonnen trap te laten plaatsen en deze te bekleden met hout.
Houten trappen
Hout is en blijft een enorm populaire keuze in Gent. Door de verschillende houtsoorten is er toch nog veel variatie beschikbaar en elke soort heeft zijn eigen uitstraling. Populaire houtsoorten in Gent zijn beuken en eiken. Beukenhout heeft een lichte kleur en een fijne nerf. Eikenhout is robuuster en heeft de meest traditionele, klassieke uitstraling. Beide houtsoorten zijn harde, slijtvaste houtsoorten. Andere mogelijke houtsoorten zijn essenhout, esdoornhout, mahonie en vurenhout. Als u niet zeker weet welke houtsoort het meest geschikt is kan een trappenmaker uit Gent u hierover adviseren. In de meeste gevallen geeft uw persoonlijke smaak en budget de doorslag.
Stalen of metalen trap
Als u graag een robuuste uitstraling wilt, dan is een metalen of stalen trap waarschijnlijk een goede keuze. Deze trappen bieden vele verschillende voordelen. Zo past staal of metaal allereerst bij elk interieur: zowel klassiek als modern. Daarnaast is er ook bij metaal keuze uit diverse soorten: inox, staal, aluminium of ijzer. Een metalen model komt met diverse voordelen. Eén van de grootste voordelen is dat metaal veel minder werkt dan hout, daardoor kraakt het niet als u naar boven of beneden loopt. Doordat het staal zo sterk is, is het mogelijk om hele dunne traptreden te realiseren, zo lijkt het een stuk kleiner en opener.
Een trap van aluminium
Inox is één van de populairdere materiaalkeuzes bij metalen modellen. Omdat de kostprijs iets hoger is, kiezen steeds meer mensen voor aluminium. Dit geeft dezelfde uitstraling, alleen is in aanschaf een stuk voordeliger. Aluminium is erg licht en sterk, waardoor het een populair materiaal is in de bouw. Het nadeel hiervan is dat het krasgevoeliger is dan inox of ijzer. Daarnaast wordt aluminium na verloop van tijd wat dof. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van aluminium trappen? Of wilt u een model op maat laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier, zodat u zo snel mogelijk verschillende offertes krijgt toegestuurd.
Creëer een industriële look: betonnen trap
Wanneer u een woonwinkel binnenloopt zal het beton u ongetwijfeld opvallen. Beton is tegenwoordig namelijk onmisbaar in een industrieel interieur. Wist u dat een betonnen trap ook te realiseren is in uw woonhuis in Gent? Beton is relatief voordelig en de afwerking is op verschillende manieren mogelijk. Daarnaast worden betonnen modellen door middel van een mal altijd op maat gemaakt, waardoor het perfect aansluit op uw woning. Vrijwel elk model kan van beton gemaakt worden: rechte trappen, modellen met een kwartdraai, spil- en wenteltrappen en zelfs een slingertrap. U kan de betonnen trappen goed combineren met een robuuste, natuurlijke houtsoort als trapleuning of juist bij steen- of gietvloeren.
Hoe zijn de prijzen opgebouwd?
Bent u toe aan een nieuw trapmodel? Houd er rekening mee dat dit in Gent gemiddeld tussen de €1.065,- en €1.535,- kost. Afhankelijk van het model, uw wensen, voorkeuren en afwerking loopt deze prijs nog verder op. Over het algemeen is een molenaarstrap het meest voordelig, deze loopt recht omhoog, de prijzen liggen rond de €1.000,-. In de meeste gevallen heeft u echter een model nodig dat een kwartslag draait, hiervoor ligt de prijs rond de €1.250,-. Over het algemeen bestaan de totale kosten uit twee onderdelen. Ongeveer 10% gaat naar de arbeidskosten, de rest naar de kosten van het materiaal.
Naast het model- en de materiaalkeuze bestaan er nog een aantal opties die de totaalprijs beïnvloeden. Een open trap is vaak voordeliger omdat het minder materiaal vereist en wanneer u ervoor kiest om zelf de montage uit te voeren bespaart u uiteraard op de arbeidskosten. Daarnaast wordt de prijs beïnvloedt door uw keuze voor een gegronde- of ongegronde trap. Vaak gaat het bij een prijsvoorbeeld om ongegronde modellen, dit houdt in dat het nog niet afgewerkt is. Tegen een meerprijs laat u de traptreden direct bekleden. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €200,- tot €700,-, afhankelijk van het materiaal. Zo kost laminaat ongeveer €30,- per trede, linoleum €40,- en PVC gemiddeld €50,- per trede. Wilt u een afwerking van echt hout? Dit kost ongeveer €60,- per traptrede.
Nieuwe trap
Soort nieuwe trap | Gemiddelde kosten | Omschrijving |
---|---|---|
Molenaarstrap | €1.000,- | Rechte, simpele trap |
Draaitrap/spiltrap | €1.250,- | Draait rond een spil naar boven |
Wenteltrap | €2.500,- | Gaat in een spiraal naar boven, niet rond één as |
Open trap | €4.500,- | Open trap heeft geen stootborden |
Zwevende trap | €5.200,- | Rechtstreeks aan muur bevestigd, vaak geen trapleuning |
Traprenovatie
Traprenovatie | Prijs | Omschrijving |
---|---|---|
Zandstralen | €25,- tot €40,- per m2 | D.m.v. een straalmiddel wordt de trap gespoten |
Verven | €17,- tot €22,- per m2 | Herschilderen van de trap |
Stofferen | €40,- tot €50,- per traptrede | Leggen van een loper of volledige stoffering |
Trapverlichting | €10,- tot €30,- per spotje | Met spotjes of LED verlichting plaatsen |
Trapleuning | €50 tot €120,- per trap | Trapleuningen plaatsen |
Overzettreden
Traprenovatie met overzettreden | Prijs (inclusief BTW, excl. plaatsen) |
---|---|
Laminaat | Vanaf €30,- per trede |
Linoleum | Vanaf €40,- per trede |
PVC/Vinyl | Vanaf €50,- per trede |
Houten (eik) | Vanaf €70,- per trede |
Vrijblijvend contact met specialisten uit Gent
Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een nieuwe trap? Of is het hoog tijd voor een traprenovatie van uw bestaande model? Elke trappenmaker uit ons netwerk is ervaren in het verven, bekleden en renoveren van verschillende stijlen trappen. Bent u nieuwsgierig naar de prijzen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij sturen u meerdere offertes toe (max. 5) van vakmannen uit uw regio. Vergelijk deze op basis van prijs, aanbod en kwaliteit zodat u zeker weet dat u niets teveel betaalt. Ons netwerk bestaat tevens uit keukenspecialisten. Dankzij onze werkwijze besparen klanten uit Gent tot wel 30% op de totale kosten!